Cha Am

 
I Cha-Am har man sol og sommer 12 måneder i året, en spennende kultur, rike naturopplevelser, hvite badestrender og ikke minst et svært behagelig prisnivå…

For oss Europeere er Thailand mest kjent for de overbefolkede turiststedene Phuket, Pattaya og Hua-Hin.  I Cha-Am lever Thaier og utlendinger side om side, og den Thailandske kultur er dominerende. Ei heller er det et spesielt reisemål for ”gutter på tur”. Cha-Am er svært godt egnet for så vel familieferier, som et godt og trygt sted å tilbringe pensjonisttilværelsen. Her kan man nyte sol, badeliv og andre opplevelser i et hyggelig miljø.  Prisene ligger langt under de mer kjente turiststedene. For golfentusiaster er stedet et paradis med 9, 18 huls baner. Cha-Am ligger i Phetchaburi Provins, 180 km. syd for Bangkok.

Denne siden av Gulf of Thailand blir ofte kalt ”The Sunrise Side” og hit kommer de ”rike” familier fra Bangkok for å tilbringe weekender og ferier, eller europeere for å feriere eller bosette seg hele eller deler av året. Det er ca.30.000 fastboende i Cha-Am.

Selvfølgelig har også Cha-Am sitt natteliv.  Her er alle muligheter for å besøke så vel restauranter, som barer og diskotek.  Det er en mengde severdigheter innen kort avstand, og en kan selv velge hvordan man vil disponere tiden. Vi anbefaler mer enn gjerne en tur til provinshovedstaden Phetchaburi ca.40 km. nord for Cha-Am. Her kan man besøke det gamle kongeslottet etter Rama 2 (Thailands konge nr.2), som er gjort om til museum. I parken utenfor slottet kan man stifte nærmere bekjentskap med våre nære slektninger apene – eller ”ling” som de kalles på thai.

Om man enkelte kvelder ønsker mer liv, flere restauranter og ikke minst flere turister, er Hua-Hin kun 15-minutters taxitur unna.

Cha-Am har en innbydende strand som gir store muligheter for ulike vannaktiviteter, stranden strekker seg ca.20 km., og det er aldri vanskelig å finne en fin plass med strandstol. Langs stranden ligger en rekke kafeer og restauranter med så vel europeiske som thailandske fristelser. Her kan man innta et velsmakende måltid inkludert drikke, for langt mindre enn du selv kan tilberede det for hjemme i Europa. Eller du ønsker kanskje heller å bestille maten hjem til huset? Fra du ringer restauranten, tar det en snau halvtime før et rykende varmt og velsmakende måltid står på bordet.

Et tredje alternativ er å besøke stedets rikholdige matmarked, som åpner hver morgen før solen står opp.  Her kan man kjøpe fersk sjømat og nyslaktet kjøtt. Det overveldende utvalg av frisk frukt og grønnsaker er  noe man bare få med seg

 

 

 

thaiparadise © 2009

www.thaiparadise.no